Jenama Pyrex semestinya menjadi pilihan wanita Malaysia yang mahukan pinggan mangkuk berjenama dan berkualiti tinggi.

Sebelum ini, ramai wanita lebih suka mengirim kelengkapan dapur dari jenama ini dari teman-teman yang berada di luar negara. Kini Pyrex Malaysia boleh dibeli melalui atas talian (online).
 
Jika ditanya mengapa Pyrex menjadi pilihan, rata-rata pengguna jenama ini bersetuju bahawa kelengkapan dapur Pyrex tahan lama dan lasak, malah sesuai digunakan pada bila-bila masa.
 
Memang ramai yang masik menggemari jenami terkenal ini. Ibu-ibu kita masih menggunakan pinggan mangkuk Pyrex sehingga ke hari ini.

Sejarah Pyrex

Pyrex diperkenalkan pada tahun 1915 di bawah jenama besar Corningware Inc yang turut terkenal dengan koleksi barangan kelengkapan dapur dan set pinggan mangkuk.

Pada permulaannya, Pyrex diperbuat daripada kaca jernih borosilicate yang tidak mudah mengembang untuk kegunaan makmal dan dapur.
Rekaan kemudiannya diperluaskan dengan pelbagai bentuk untuk kegunaan yang lebih menyeluruh seperti yang dapat dilihat pada hari ini.
 
Inovasi demi inovasi yang dijalankan terhadap Pyrex menjadikan kesemua produknya selamat untuk digunakan. Ianya tahan haba yang tinggi seperti ketuhar gelombang mikro dan mesin pencuci pinggan. Malah boleh disimpan di dalam peti sejuk dan penyejuk beku.
 
Ia juga dijamin tidak menyerap bau dan rasa makanan serta tidak meninggalkan kesan seperti calar walaupun digunakan berkali-kali.
Sekiranya anda penggemar Pyrex atau baru nak mengenali jenama ini, anda boleh mendapatkan koleksi mangkuk dan kelengkapan dapur di Sellection.com 
Sellection adalah laman web ecommerce yang menjual pelbagai barangan ternama luar negara dengan harga yang amat berpatutan.
 
Pyrex online store di Sellection.com mempunyai pelbagai pilihan menarik yang pastinya membuatkan anda rambang mata.
 
 
pyrex malaysia
Untuk memastikan sesuatu masakan sedap, sukatan setiap bahan mestilah tepat.
Tugasan di dapur menjadi lebih mudah dengan adanya Pyrex 3pc Measuring Cup. Diperbuat dari kaca bermutu tinggi, ia dijual dengan harga RM140.
 
Untuk anda yang gemar melakukan aktiviti luar, seperti picnic atau parti, koleksi Pyrex 4pc Portable ini harus dimiliki!
Dengan harga RM210, set ini memudahkan anda sekiranya ingin membawa makanan sejuk atau panas malah senang untuk dibawa.

Buat anda yang mencari set lengkap bekas makanan dengan pelbagai saiz dan warna, anda harus beli Pyrex 22pc Simply Store Multicolor. Dengan harga promosi RM190, set ini akan menjimatkan perbelanjaan dan ruang penyimpanan makanan anda.
Pyrex 5pc Easy Grab sangat sesuai untuk anda yang nak buat majlis keramaian atau kenduri. Bekas lutsinar memudahkan lagi kita nak tengok isi dalam bekas. Pemegang pun memudahkan nak meangangkut bekas makanan.
Kini dengan harga promosi RM250, anda harus miliki! 
Pengumpul koleksi edisi terhad Pyrex, anda harus miliki edisi khas Pyrex 4pc 100-Year Anniversary Centennial Collector Storage Set. Ketiga-tiga produk yang ada dalam set ini memang tiada dalam set yang lain. Anda akan dapat pie plate, measuring cup dan bekas makanan Simply Store.
Dengan harga promosi RM90, anda tidak harus ketinggalan untuk memiliki set ini!
Jika anda meminati jenama Pyrex dan mahu memiliki koleksi kelengkapan dapur yang lain, anda boleh mendapatkannya di Butik Sellection di Wangsa Melawati, Kuala Lumpur dengan harga yang amat berpatutan.
  
Sekiranya berminat, anda boleh hubungi melalui Whatsapp di nombor 018-233 8566 atau follow akaun Instagram dan Facebook mereka.

Klik sini untuk melihat koleksi pinggan Pyrex