Jenama Pyrex semestinya menjadi pilihan wanita Malaysia yang mahukan pinggan mangkuk berjenama dan berkualiti tinggi.

Sebelum ini, ramai wanita lebih suka mengirim kelengkapan dapur dari jenama ini dari teman-teman yang berada di luar negara. Kini Pyrex Malaysia boleh dibeli melalui atas talian (online).
 
Jika ditanya mengapa Pyrex menjadi pilihan, rata-rata pengguna jenama ini bersetuju bahawa kelengkapan dapur Pyrex tahan lama dan lasak, malah sesuai digunakan pada bila-bila masa.
 
Memang ramai yang masik menggemari jenami terkenal ini. Ibu-ibu kita masih menggunakan pinggan mangkuk Pyrex sehingga ke hari ini.

Sejarah Pyrex

Pyrex diperkenalkan pada tahun 1915 di bawah jenama besar Corningware Inc yang turut terkenal dengan koleksi barangan kelengkapan dapur dan set pinggan mangkuk.

Pada permulaannya, Pyrex diperbuat daripada kaca jernih borosilicate yang tidak mudah mengembang untuk kegunaan makmal dan dapur.
Rekaan kemudiannya diperluaskan dengan pelbagai bentuk untuk kegunaan yang lebih menyeluruh seperti yang dapat dilihat pada hari ini.
 
Inovasi demi inovasi yang dijalankan terhadap Pyrex menjadikan kesemua produknya selamat untuk digunakan. Ianya tahan haba yang tinggi seperti ketuhar gelombang mikro dan mesin pencuci pinggan. Malah boleh disimpan di dalam peti sejuk dan penyejuk beku.
 
Ia juga dijamin tidak menyerap bau dan rasa makanan serta tidak meninggalkan kesan seperti calar walaupun digunakan berkali-kali.
Sekiranya anda penggemar Pyrex atau baru nak mengenali jenama ini, anda boleh mendapatkan koleksi mangkuk dan kelengkapan dapur di Sellection.com 
Sellection adalah laman web ecommerce yang menjual pelbagai barangan ternama luar negara dengan harga yang amat berpatutan.
 
Pyrex online store di Sellection.com mempunyai pelbagai pilihan menarik yang pastinya membuatkan anda rambang mata.
pyrex malaysia
 
Pyrex 6pc Rectangle Design White Lid dengan harga RM120 ini didatangkan dengan tiga saiz berbeza bersama penutup plastik yang bebas BPA (Bisphenol-A).
 
Koleksi ini sesuai digayakan lebih-lebih pada hari raya, terutama jika anda mahu mengadakan majlis rumah terbuka.
Pelbagai jenis lauk boleh dihidangkan di dalam bekas kaca yang ringkas rekaannya namun masih tampak eksklusif.
 
Jika anda mencari bekas kaca yang boleh diguna untuk menghidangkan lauk-pauk ketika majlis rumah terbuka, jangan risau.
Pyrex online store di Sellection.com turut menawarkan pilihan Pyrex 4pc Value Pack 2/3qt (Rectangle) dengan penutup plastik berwarna merah dan Pyrex 5pc Easy Grab dengan penutup plastik berwarna putih.
pyrex malaysia
pyrex malaysia
 
Potongan harga turut diberikan dengan masing-masing bernilai RM130 (harga asal RM160) dan RM250 (harga asal RM280).
 
pyrex malaysia
Teringin membuat hidangan bakar seperti ayam bakar namun tiada bekas yang sesuai?
Tak usah risau! Pyrex Malaysia turut mempunyai koleksi Pyrex Roaster with Lid yang tahan suhu panas dengan rekaan yang mudah untuk dipegang.
 
Lebih menarik, harganya amat murah iaitu RM60 sahaja.
pyrex malaysia
Untuk memastikan sesuatu masakan sedap, sukatan setiap bahan mestilah tepat.
Tugasan di dapur menjadi lebih mudah dengan adanya Pyrex 3pc Measuring Cup. Diperbuat dari kaca bermutu tinggi, ia dijual dengan harga RM180.
 
pyrex malaysia
Pyrex Smart Essential 8pc Mixing Bowl Set dengan harga RM120 amat sesuai untuk kegunaan harian.
Sama ada untuk menghidang lauk atau menyimpan makanan, bekas kaca ini tahan lasak dan tidak menyerap bau dan meninggalkan kesan apabila digunakan.


pyrex malaysia
Untuk anda yang gemar melakukan aktiviti luar, seperti picnic atau parti, koleksi Pyrex Portable 9pc Double Decker Set ini harus dimiliki!
Dengan harga RM270, set ini memudahkan anda sekiranya ingin membawa makanan sejuk atau panas malah senang untuk dibawa.

Jika anda meminati jenama Pyrex dan mahu memiliki koleksi kelengkapan dapur yang lain, anda boleh mendapatkannya di Butik Sellection di Wangsa Melawati, Kuala Lumpur dengan harga yang amat berpatutan.
  
Sekiranya berminat, anda boleh hubungi melalui Whatsapp di nombor 018-233 8566 atau follow akaun Instagram dan Facebook mereka.

Klik sini untuk melihat koleksi pinggan Pyrex